През последните 22 години Женева е домакин на Международния филмов фестивал съвместно със

...
През последните 22 години Женева е домакин на Международния филмов фестивал съвместно със
Коментари Харесай

Документален филм за Газа спечели голямата награда на Международния фестивал в Женева

През последните 22 години Женева е хазаин на Международния филмов фестивал съвместно със Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида. Събитието съчетава полемики и филми, като интернационално приети създатели и активисти пристигат за среща с публиката. 

Тази година Анджела Дейвис беше почетен посетител и член на панел, отдаден на полицейското принуждение по света. 

 
Младите хора постоянно са в предните редици на битката. Вълнувам се от движенията по целия свят, само че изключително от тези в Близкия Изток, Африка и войната в Газа.
 Анджела Дейвис, мъдрец и деятел

От Газа идва филмът " Животът е хубав " на Мохамед Джалаби. Той разказва за изпитанията пред един режисьор, който е блокиран и не може да се върне при семейството си в паленската територия. Филмът завоюва премията " Серджо де Виейра де Мело " за най-хубав документален филм. Самият Джалаби е шокиран от гибелта на оператора си. 

Руският филм " Клетката търси птица " получи премията за най-хубава драма дружно с чилийската продукция  " Заселниците ".

 
Образът, който съветската агитация построи след руско-чеченската война, е че Чечения е терористичен регион. Искаше ми се да пречупя през моята призма този стереотип за Чечения. 
Малика Мусаева, режисьор от Русия 

Филмът ни придвижва в Чечения - територия, останала почти невидима за киното, и в живота на млади девойки, които се стремят към свободата... 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР